Pokličite nas na 031 345 095
Podgorska cesta 2, 2380 Slovenj Gradec

Dan za spremembe 2022

Dan za spremembe 2022


Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti.

Že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! Predstavniki Filantropije nagovarjajo in spodbujajo prebivalce Slovenije, da zavihamo rokave in skupaj vsaj za en dan postanemo prostovoljci in prostovoljke.

Več kot 130.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zapuščena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, širili so spoštovanje in spodbujali sodelovanje, prispevali so k trajnostnim razvojnim ciljem in odpravi različnih oblik diskriminacije.


Na Zavodu Slokva, so. p., vsako leto z veseljem sodelujemo na Dnevu za spremembe in s svojo akcijo vsaj malo skušamo doprinesti k promociji prostovoljstva v Sloveniji.

Nekaj utrinkov in informacij iz prejšnjih let:

Dan za spremembe 2020 

Dan za spremembe 2021


Letos je že 13.  Dan za spremembe potekal v soboto, 9. aprila 2022 z naslovom Soustvarjajmo skupnost.

“Svoj prosti čas in svojo energijo namenite dobrim delom, ki bodo večala skupno dobro, solidarnost, spoštovanje, enakost, zaupanje, omogočala socialno vključenost vseh posameznikov v vaši skupnosti in prispevala k pozitivnim in trajnostnim spremembam.”

Več informacij o izvedenih prostovoljskih akcijah dobite na naslednji povezavi: 13. DAN ZA SPREMEMBE


PROSTOVOLJSKA AKCIJA ZAVODA SLOKVA, SO. P. 

V petek, 8. 4. 2022 smo od 12.ure pa do predvidoma 14.ure prostovoljke in prostovoljci Zavoda Slokva, so. p. ter udeleženci socialne aktivacije v Slovenj Gradcu skupaj počistili okolico zavoda ter se nato peš odpravili še do bližnjega parka in fitnesa v naravi.

Med potjo smo pobirali odpadke, skupaj preživet čas pa smo namenili tudi pogovoru in ozaveščanju o vedno večji problematiki – prisotnosti plastike v okolju.

Naš cilj je, da s sodelovanjem različnih generacij in s skupnimi močmi soustvarjamo lepše okolje in hkrati aktivno ter koristno preživljamo prosti čas.


Nekaj fotografij iz letošnje akcije 

Skupaj za lepše okolje