Pokličite nas na 031 345 095
Podgorska cesta 2, 2380 Slovenj Gradec

Dan za spremembe 2020

Dan za spremembe 2020

Dan za spremembe 2020 – Dobro za ljudi in planet
PRISPEVAMO K TRAJNOSTNIM RAZVOJNIM CILJEM

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Več kot 115.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k odpravi različnih oblik diskriminacije.

Letos smo se prostovoljski akciji pridružili tudi mi.

Zavod Slokva so. p. je v vpisnik prostovoljskih organizacij vpisan že od leta 2014, trenutno pa imamo okoli 30 aktivnih prostovoljcev.

Na Dnevu za spremembe bomo sodelovali z akcijo: Dobro za nas in za okolje.

Kdaj? Petek, 18. 9. 2020, od 10.30-12.30. 

Kje? Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi. 

Kaj? Čistilna akcija – Zaposleni na Zavodu Slokva so. p. (tako v Slovenj Gradcu kot v Radljah ob Dravi) se bomo skupaj s prostovoljci sprehodili do bližnjega hriba in med potjo pobirali odpadke, ki jih bomo nato sortirali in odvrgli v ustrezne zabojnike.

Namen? Čista okolica, zdravo telo. Narediti nekaj za okolje in zase. V čistilni akciji bo sodelovalo približno 20 prostovoljcev.

Na spodnji povezavi lahko spremljate vse akcije in organizacije, ki bodo sodelovale:

Dan za spremembe 2021