Pokličite nas na 031 345 095
Podgorska cesta 2, 2380 Slovenj Gradec

Gremo v moje mesto

Gremo v moje mesto

Projektne aktivnosti sofinancira Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec iz Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti oživitve mestnega jedra v MO Slovenj Gradec v letu 2021.

JAVNI RAZPIS 2021


VSEBINA:

Na Glavnem trgu ob Venetskem konju bomo izvajali razne kreativne delavnice za otroke. Spekter delavnic je zelo širok, saj bodo otroci spoznavali možnosti ponovne uporabe rabljenih stvari, izdelovali bodo izdelke iz naravnih materialov, ustvarjali izdelke, povezane z čebelarstvom in čebelami. Predstavljeno jim bo čebelarstvo, omogočen pa jim bo tudi vpogled v svet čebel, saj bo razstavljen čebelji panj. Ob predstavitvi čebelarstva bodo povabljeni k izdelovanju »čebeljih« umetnin, ki bodo sodelovale na natečaju, najboljše pa bodo tudi nagrajene. Sočasno z delavnicami bo potekal tudi lov na zaklad, ki bo najmlajše in nekoliko večje otroke vodil skozi mestno jedro ter jih z lahkimi ugankami in vprašanji peljal skozi del mesta ter jim omogočil raziskovanje mestnega trga.
Dogajanje bo potekalo vsako sredo, s pričetkom 28. 7. 2021 in vse do 27. 10. 2021, med 10:00 in 14:00.

CILJI:

Poglavitni cilj projekta je povrnitev življenja na mestne ulice. Prav tako želimo otrokom popestriti poletne počitniške dni ter z izvedbo načrtovanih dogodkov pozitivno vplivati na oživitev mestnega jedra. Poskušali bomo dvigniti družabno in kulturno pestrost dogajanja v starem mestnem jedru. Z obiskanostjo naših delavnic, bomo tako lahko hkrati skrbeli tudi za odmevnost mestnega dogajanja in za njegovo privlačnost. Izvesti želimo delavnice in dogodke, ki bodo pripomogle k temu, da se bodo obiskovalci vračali v mestno jedro, kamor želimo pritegniti različne segmente obiskovalcev. Na podlagi sodelovanja z kavarno in trgovino iz mestnega jedra želimo poskrbeti tudi za ohranjanje in spodbujanje trgovine, gostinstva in socialnega podjetništva v mestnem jedru. Z vključitvijo čebelarja bomo mimoidoče ozavestili o pomenu čebelarstva. Skozi kreativne delavnice bomo pripomogli k razvoju otroške domišljije, starše otrok pa bomo z varstvom otrok vsaj za nekaj časa razbremenili, da si bodo lahko oddahnili ob kavi ali pijači v bližnji kavarni.

UPORABNIKI:

Dogajanje je namenjeno vsem obiskovalcem mestnega trga, še posebej dobrodošli pa so otroci, ki so željni ustvarjanja in spoznavanja novih stvari. Kot že omenjeno, se bo izvajal tudi lov za zakladom in predstavitev čebelarstva, tako da bo dogajanje primerno tudi za tiste, malo starejše otroke. Zelo pa bomo veseli, če bo do izvedbe delavnic, do stojnice ali pa do čebelarja, pristopil tudi kdo drug. Za vsakega i bomo z veseljem vzeli čas ter z njim izmenjali kakšno besedo.

MARKETINŠKI IN PROMOCIJSKI NAČRT:

O aktivnostih projekta bomo javnost obveščali preko spletne strani zavoda Slokva, so. p., z obvestili na Facebook profilu zavoda, z objavo na portalu mojaobcina.si (pokriva mesta: Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Muta, Mežica, Mislinja in Radlje ob Dravi), preko novic v lokalnih medijih (Koroški radio) ter preko letakov, ki jih bomo razdelili v gospodinjstva v občini.

POMEN PROJEKTA ZA MESTNO OBČINO SLOVENJ GRADEC IN OŽIVLJANJE MESTNEGA JEDRA:

Kot socialno podjetje smo usmerjeni k ljudem, lokalnim produktom ter promociji zdravega življenjskega sloga in odgovornega odnosa do okolja. Oživljanje mestnega jedra je bila naša želja že v preteklosti in je cilj tudi v prihodnje.

S predlaganim projektom bomo skušali doseči večji obisk mestnega jedra, obiskovalcem bomo ponudili pestro dogajanje, spodbujali bomo razvoj lokalnih produktov in kratke dobavne verige, krepili bomo zavest o ohraniti kulturne dediščine in spodbujali trajnostni razvoj. Z inovativno idejo ”Lov za zakladom”, bomo poskušali vliti življenje tudi v manj obiskane ulice v mestnem jedru. S projektnimi aktivnostmi načrtujemo v mestno jedro privabiti več kot 250 obiskovalcev.

Vse aktivnosti lahko spremljate na naši Facebook strani.


PROJEKT SMO USPEŠNO ZAKLJUČILI. KAKO JE VSE SKUPAJ POTEKALO SI LAHKO PREBERETE TUKAJ: KONČNO POROČILO